in Uncategorized

Opus – behöver kliva in på 5-10 nya marknader

Bilinspektionsbolaget Opus Group kommer sannolikt att behöva kliva in på fem till tio nya marknader under de kommande fem åren för att nå sitt mål om att dubbla intäkterna och öka ebitda-resultatet med 150 procent till 2021.

Det säger den blivande vd:n Lothar Geilen i en intervju med Bloomberg News.

Närmast till hands ligger expansion i Latinamerika och Asien, inte minst i Indien, säger han vidare och upprepar därmed tidigare budskap.

Den planerade expansionen innebär att bolagets personalstyrka sannolikt kommer att öka till 3.000-4.000 personer, upp från cirka 1.700 i dag.

Opus lanserade i mitten av februari en ny strategisk tillväxtplan för de kommande fem åren. Målsättningen är att öka omsättningen från 200 miljoner dollar till 400 miljoner dollar, att öka ebitda-resultatet från 40 miljoner dollar till 100 miljoner dollar samt att öka ebitda-marginalen från 20 procent till 25 procent.

Related Posts

What is your opinion? Let us know