in Uncategorized

Opus: Inget hot från Trumps senaste utspel

Bilprovningsspecialisten Opus aktiekurs har varit under press de senaste handelsdagarna och har tappat över 10 procent på kort tid. Anledningen verkar ha varit spekulationer kring USA president Donald Trumps planer kring utsläppen från bilar. Det finns dock ingen anledning att oroa sig.

Enligt nyhetssajten The Hill, som följer det politiska livet i Washington DC, avser Trump att formellt beordra den federala miljömyndigheten Environmental Protection Agency (EPA) att se över det regelverk som reglerar utsläppen från bilar, med syftet att undersöka om lättnader ska införas. Han väntas avisera sina nya instruktioner på onsdagen, i samband med ett besök i bilstaten Michigan. Enligt ordern ska EPA granska om de riktlinjer för utsläpp av växthusgaser som spikades 2012 verkligen ska skärpas ytterligare fram till 2025, eller om ska försvagas. Bilindustrin har lobbat hårt för att reglerna ska mildras. Donald Trump har tidigare förklarat att miljöregelringarna är out of control och att han avser att göra det enklare för fordonsbranschen.

Detta får ingen effekt alls på Opus amerikanska verksamhet inom en överskådlig framtid“, menar Opus Head of Investor Relations Peter Stenström. “Detta handlar om att ändra på en tidigare regel relaterad till Obama som tvingade fram striktare regler kring fordons bränsleförbrukning. Man kan hävda att Trumps EO förlänger livet på de fordon som förbrukar mest bränsle, vilket i sin tur resulterar i högre utsläpp som försämrar luftkvaliteten. Detta kommer kräva bilprovningsprogram under många år framöver. Detta är ett möjligt scenario.

Vi ser den senaste tidens svaghet i aktiekursen som ett ypperligt köpläge.

Nordic Investor

Related Posts

What is your opinion? Let us know