in Uncategorized

FPC: Carnegie tror på besvikelse vid CMD

images-2Nyhetsbyrån Direkt skriver att Carnegie misstänker att Fingerprint Cards prognoser för 2017, som väntas offentliggöras på torsdag, inte kommer att nå upp till marknadens förväntningar.

Det framgår av en analys på måndagen.

Carnegie tror att bolagets försäljningsprognos kommer att komma i form av ett relativt brett intervall, 7,5 till 9,5 miljarder kronor. Banken tror vidare att FPC guidar för en bruttomarginal i häradet 40-45 procent och en rörelsemarginal på över 35 procent för nästa år.

Eftersom konsensus räknar med 9 miljarder kronor och ett ebit-resultat på 3,4 miljarder kronor under 2017 tror vi att guidningen kan komma att bli en besvikelse, skriver Carnegie i en analys inför kapitalmarknadsdagen.

I analysen upprepar Carnegie sin säljrekommendation för FPC-aktien och sänker riktkursen till 61 kronor (73), vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på måndagsmorgonen.

Carnegie räknar med att Fingerprint Cards intäkter 2017 kommer att uppgå till 8,4 miljarder kronor, bland annat baserat på en 55-procentig marknadsandel, exklusive Apple och Samsung.

Enligt SME Direkts sammanställning den 1 november låg analytikernas snittestimat för 2017 på en omsättning för Fingerprint på 8,56 miljarder kronor. Estimatintervallet är dock brett och sträcker sig från 5,5 miljarder till 11,7 miljarder kronor.

Vi tror att det finns betydande risker under 2017 och vi kan inte utesluta att intäkterna kan sjunka, jämfört med i år, skriver Carnegie och hänvisar bland annat till risken för att konkurrenterna fortsätter att ta marknad nästa år.

Carnegie påpekar att FPC har nya tillväxtmöjligheter på sin agenda och hänvisar till att bolagets expertis inom biometri säkerligen kan appliceras inom andra områden såsom iris eller ansiktsigenkänning. Inget konkret väntas emellertid kunna presenteras på denna punkt för närvarande, tillägger banken.

I vilket fall som helst, det kommer antagligen att bli värre innan de blir bättre. Detta scenario kommer sannolikt att pressa värderingen på medellång sikt från nuvarande nivåer, heter det i analysen.

Related Posts

What is your opinion? Let us know