in Uncategorized

Kopparbergs – Vd:”Säljer mer cider än för ett år sedan”

kopparbergKopparbergs Bryggeri Vd Peter Bronsman intervjuades av Dagens Nyheter angående effekterna av det svaga brittiska pundet på bolaget. Kopparbergs Bryggeris cider är en storsäljare på pubar och i livsmedelsaffärer i Storbritannien. Det är det näst största cidermärket i landet och i fjol sålde bolaget 68 miljoner liter cider till brittiska konsumenter.

Det brittiska pundet har försvagats kraftigt mot kronan sedan folkomröstningen i juni, som ledde till att Storbritannien ska lämna EU.
Visst, går pundet ner tappar vi pengar. Det är inget snack om det2, säger Peter Bronsman, vd på Kopparbergs Bryggeri till Dagens Nyheter. Han tar dock pundfallet med ro och konstaterar att pundet har fallit kraftigare mot dollarn än mot kronan. Kopparbergs svar är att satsa på att öka försäljningen, något som de lyckats väl med hittills.

“ Vi säljer mer cider nu än för ett år sedan. Så länge konsumenterna köper våra produkter är jag inte orolig. Skulle de inte göra det så skulle jag vara jätteorolig,” säger Bronsman.

Samtidigt blev det känt idag att Kopparbergs skjuter på sin lansering av ciderdrycken Sparkling Ros i Storbritannien tills efter årsskiftet. Testförsäljning hos den brittiska varuhuskedjan Asda har avbrutits och produkten har återkallats eftersom några av flaskorna gått sönder, som vi skrev om igår.

Hela testförsäljningen av den nya produkten Sparkling Ros till Asda har stoppats och alla flaskor har återkallats. Då vi fick indikationer på att ett tiotal flaskor hade gått sönder väldigt lätt var detta ett självklart beslut. Testerna angående orsaken är ännu inte klara, därför har vi tagit beslutet att skjuta upp lanseringen till efter nyår”, skriver Kopparbergs informationschef Ulrica Scharnke i ett mejl till den svenska nyhetsbyrån Direkt.

Brittiska mediauppgifter talar om flera tusen flaskor som återkallats, en uppgift informationschefen inte protesterar mot.

Vi och Asda har varit nöjda med införsäljningen. Kostnaden för detta kommer inte nämnvärt att påverka resultatet,” skriver hon vidare.

Efter dagens nyheter framstår den senaste tidens kursnedgång som överdriven. En svag GBP är dåligt, men Vdn uppger att man säljer mycket bra i UK (mer än förra året). Problemen med Sparkling Cider är så klart inte välkomna men informationschefen uppger att kostnaderna kommer inte nämnvärt påverka resultatet.

Nordic Investor

Related Posts

What is your opinion? Let us know