in Uncategorized

Nordic Camping: husvagnar och husbilar ökar markant i juli

images-4Husvagnsregistreringarna i Sverige var i juli 421 stycken, jämfört med 357 motsvarande månad i fjol. Ackumulerat under året har husvagnsregistreringarna ökat med 13 procent.

Det uppger Husvagnsbranschens riksförbund (HRF) i ett pressmeddelande.

Registreringarna av husbilar uppgick till 729 stycken i juli (472), vilket under året innebär en ackumulerad ökning om 35 procent. Kabekoncernen hade en marknadsandel på husvagnar på cirka 50 procent i Sverige under 2015. På husbilar var motsvarande siffra cirka 20 procent.

Dagens statistik är ännu ett tecken att camping är en industri under stark tillväxt. Som vi har skrivit om tidigare, gillar vi Nordic Camping aktien som är noterad på Aktietorget. Bolaget har en imponerande historik av organisk och strukturell tillväxt och är en av de största camping operatörer i Sverige.

Nordic Investor

Related Posts

What is your opinion? Let us know