in Uncategorized

Opus: påbörjar bilprovningsprogram i Pakistan

logoOpusPremiärministern av Punjab, Shahbaz Sharif, har i samarbete med Opus Inspection (Pvt) Ltd, invigt det nya bilprovningsprogrammet (VICS) i Lahore, Pakistan på lördagen den 23 juli 2016. Inför en stor skara offentliga tjänstemän uttalade sig premiärministern: ”Det är ett stort program, inte bara i fråga om kostnader eller storlek men även när det gäller säkerheten för personer som reser på vägarna i Punjab. Det nya programmet innebär en fullständig förändring i det befintliga upplägget för att kontrollera motorfordon avseende trafiksäkerhet och avgaser. De dödsfall och skador på passagerare och medborgare som orsakas av defekta bromsar är en tragedi som vi kan inte kan tillåta att fortsätta.”

VICS implementeras av Opus Inspection under ett exklusivt 20-årigt kontrakt. Programmet kommer fram till 2017 att utvidgas från Lahore till hela Pubjub-provinsen. Totalt kommer 39 bilprovningsstationer i olika storlekar att byggas och drivas av Opus Inspection, för att erbjuda lämpliga tjänster till bilister.

Magnus Greko, VD och koncernchef för Opus Group, uttalade sig: ”Vi är glada över att få stödja transportplaneringsenheten och vi är mäkta imponerade av Punjabregeringens engagemang för hälsa och säkerhet för deras innevånare.

Opus Inspection bedriver bilprovningsprogram i Nord- och Sydamerika, Asien och Europa och hanterar mer än 25 miljoner besiktningar per år. Företaget är världsledande inom utveckling och leverans av utrustning och tjänster till regeringar runt om i världen som är delaktiga i att öka trafiksäkerheten och minska skadliga föroreningar från fordonstrafik.

Fordon som besiktigas enligt VICS får ett unikt grönt och vitt klistermärke som innehåller en inbäddad RFID-tagg att fästa på vindrutan. Detta är en unik tillämpning inom RFID som ännu inte har introducerats i något annat bilprovningsprogram i världen. Opus Inspection har banat väg för denna tekniska utveckling som är ett sätt att se till att dessa klistermärken inte kan utsättas för bedrägeri och inte kan kopieras. Data som lagras inom klistermärket förknippas unikt med fordonen och kan läsas på distans för identifiering och upprätthållande av tillämpliga lagar. För mer information, besök bilprovningsprogrammets hemsida, http://punjab.vics.pk.

Related Posts

What is your opinion? Let us know