in Uncategorized

Direkt: “Opus-aktie stiger efter VD presentation”

logoNyhetsbyrån Direkt rapporterar att Opus Group-aktien stiger betydligt efter att vd Magnus Greko gav en lunchpresentation vid Remium på onsdagen.

Några nyheter lämnades inte där; snarare kan det tänkas handla om att ett allmänt positivt intryck gavs efter att Opus under den senaste tiden har haft diverse motgångar kommunikativt, resonerar Magnus Greko i en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt.

Det var inget speciellt som publicerades. Vi förklarade att vi är långsiktiga i vårt bygge av Opus. Det tar lite tid, vi investerar i framtiden, och vi är övertygade om att det kommer att ge resultat. Presentationen var väldigt allmän, säger han.

Magnus Greko betecknar kursen på sistone som svajig och präglad av mycket oro, med en marknad som prisar in mycket oro, medan han på onsdagen möjligen har ingjutit förtroende om vart bolaget är på väg.

Var bedömer du att den största potentialen för Opus finns nu?

På flera ställen: det som är bra med Opus är att det inte bara rör sig om ett område. Dels handlar det om nya länder där vi kan få betydande kontrakt, dels tror vi att remote sensing-teknologin (fjärravläsning av fordonsavgaser, red anm) skulle kunna bli en betydande del av vår verksamhet. Sedan finns möjligheter att sälja ytterligare kringtjänster i USA. Så det är en kombination av flera delar.

Vad är status i den hotande utglesningen av svenska besiktningsintervall?

Vi väntar på regeringens beslut, där riksdagens trafikutskott har avstyrkt utredningens förslag om glesare besiktningsintervall. Ett beslut ska komma inom ett år, har det sagts.

Den 20 maj rapporterade libanesiska LOrient Le Jour om en återupptagen upphandling av besiktningstjänster, där Opus åter ska finnas med bland kandidaterna. Magnus Greko avböjer, som brukligt i pågående upphandlingar, att kommentera Opuschanserna i processen, men säger att det är en relativt stor upphandling.

Related Posts

What is your opinion? Let us know